Athletic Granite Tee Apparel Champion Logo Authentic Heat Adult T OfwPxFY
Offici Trainingsbroek Shop le Adidas Dames
Adidas Hem For Shirt T Step Buy Utiblu With Tech Originals Trefoil A7zWUg

Ga direct naar: Zoeken | Hoofdmenu | Snelkoppelingen

le Adidas Offici Shop Trainingsbroek Dames

Sociale fobie

De angsten en het vermijden van sociale situaties, door mensen met een sociale fobie, belemmeren hen sterk in het doen van de dagelijkse dingen waarbij ze contact hebben met andere mensen.

Iedereen kent gevoelens van angst en gespannenheid in sociale situaties. Veel mensen vinden het vervelend om een praatje voor een groep mensen te houden, op een verjaardag als enige onbekende aanwezig te zijn of plotseling in een groep mensen in de belangstelling te staan. Bang zijn is een reactie op dreigend gevaar. In sociale situaties worden we als het ware gewaarschuwd op onze hoede te zijn, omdat we niet weten hoe anderen zullen reageren. Angst gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten zoals hartkloppingen, zweten, trillen, duizeligheid en een versnelde ademhaling.

Mensen die iemand moeten toespreken voor een groep aanwezigen kunnen inderdaad erg zenuwachtig zijn en deze lichamelijke verschijnselen al van te voren merken. Soms kan angst de vorm aannemen van een paniekaanval. Dan worden deze angsten hinderlijk en gaan mensen allerlei sociale situaties uit de weg. Het dagelijkse leven kan daar behoorlijk onder lijden. Een terugkerend patroon van zulke angsten wordt een sociale fobie genoemd.

Ongeveer 5-15 % van de mensen heeft gedurende het leven last van een sociale fobie. Een sociale fobie komt ongeveer anderhalf keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het is een chronische aandoening. Wel kan het zo zijn dat de ernst van de klachten wisselt, en men de ene periode meer sociale angstklachten ervaart dan andere perioden.

In het algemeen gaat de sociale fobie niet vanzelf over. De aandoening is echter goed te behandelen. Wanneer de sociale fobie niet behandeld wordt kunnen er in de loop van de tijd ook andere psychiatrische stoornissen ontstaan, zoals depressie en verslaving.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie - Copyright 2015 – www.nvvp.netV Lacoste Schlafanzugoberteil Herren Neck Vn Shirt Underwear aqBqp

Schoenen 20 Gratis Dames Bezorging Wehkamp Vanaf Bij fwddaqU

Wilt u meer weten over sociale fobie?

Dan kunt u terecht op de website van de Nederlandse vereniging voor psychiatrie. Hier leest u meer informatie over sociale fobie: oorzaken, symptomen, behandeling, tips etc.

Schoenen Gratis Verzending Kopen Maat Zalando Online 19 rzxqrHP

GGZ Noord-Holland-Noord
Postbus 18
1850 BA Heiloo
www.ggz-nhn.nl

contact | privacyverklaringOffici Dames le Trainingsbroek Adidas Shop | cookies | algemene leveringsvoorwaarden | kwaliteitsstatuut | Sitemap | DisclaimerDames le Offici Adidas Shop Trainingsbroek | RSS | Webmail

Volg GGZ NHN ook via